LIKE si vino alaturi de noi pe Facebook

Povesti de Craciun, Povestea lui Mos Craciun, Legenda lui Mos Nicolae, Rudolph, Bradul de Craciun

Cos cumparaturi


Finalizare comanda!

facebook decoratiuni de craciun

Ne gasiti pe Facebook
DecoCraciun - Decoratiuni de Craciun

 
Povestea Craciunului

Povestea lui Mos Craciun

legenda mos craciunFecioara Maria, fiind cuprinsa de durerile nasterii, i-a cerut adapost lui Mos Ajun. Acesta a refuzat-o, pentru ca era sarac si a trimis-o la fratele lui mai bogat, Mos Craciun. Ajunsa la casa lui Mos Craciun, Maica Domnului o gaseste acasa pe sotia acestuia, Craciuneasa si ii cere acesteia adapost. Craciuneasa stiindu-si sotul rau si necredincios, nu o primeste in casa si o trimite sa nasca in grajdul vitelor. Cand afla, Craciun isi pedepseste sotia si ii taie mainile. Dar Maica Domnului ii spune sa isi apropie mainile ranite de pruncul sfant. Printr-o minune mainile i se vindeca. Mos Craciun, vazand aceasta minune si afland ca in grajdul sau S-a nascut Domnul Iisus, se caieste si ii cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel "primul crestin". A doua zi si-a impartit intreaga avere copiilor saraci si de atunci, in fiecare an, in Ajunul Nasterii Domnului, Mos Craciun vine cu sania trasa de reni, intra pe horn si ne pune sub brad cadourile mult asteptate.

Povestea lui Mos Nicolae

mos nicolaeLegenda spune ca demult era un om care pentru a scapa de saracie a hotarat sa le vanda pe cele trei fiice ale sale. Nicolae le-a ajutat pe cele trei fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru.Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Nicolae si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor. Pentru bunatatea lui Dumnezeu l-a rasplatit. A devenit sfantul Nicolae sarbatorit in toata lumea in data de 6 Decembrie. Sfantul Nicolae nu si-a uitat obiceiul si in fiecare noapte de 5 spre 6 decembrie aduce dulciuri si cadouri copiilor cuminiti. Iar copiilor neastamparati o nuielusa.

Rudolph, renul cu nasul rosu

rudolpfh renul cu nasul rosuRudolph traia intr-un sat de reni, era mereu batjocorit pentru nasul sau mare si rosu.Intr-un an, Mos Craciun si-a inhamat renii la sanie ca sa porneasca sa imparta cadourile. Intreaga comunitate de reni si spiridusi s-a adunat cu bucurie sa incurajeze si sa aplaude plecarea lui Mos Craciun. Dar, o ceata teribila inghitise pamantul in acea seara. Mos Craciun si-a dat seama ca ceata era atat de deasa incat cu toate magiile pe care le stia, nu putea sa gaseasca drumul si nu va fi in stare sa ajunga nici macar la cea mai apropiata casa.In acel moment, a vazut o luminita puternica printre reni. Uitandu-se atent, a vazut ca nasul unuia dintre reni era mai stralucitor ca niciodata, imprastiind lumina in jur. Acel ren, era micul ren Rudolf. Mos Craciun a inteles deodata ca asta era rezolvarea problemei lui. El l-a pus pe Rudolf in fata saniei, l-a inhamat si au pornit la drum. Rudolf l-a ghidat in acea noapte pe Mos Craciun si el a reusit in siguranta sa imparta toate cadourile De atunci, alaturi de Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner si Blitzen, Rudolph colinda lumea, luminand calea mosului in noaptea de Craciun.

Povestea bradului de Craciun

bradul de craciunIntr-o seara de Craciun, cu multi ani in urma a venit pe lume Mesia, despre care se spunea ca este imparatul lumii.in acele vremuri, pe acele meleaguri era imparat Irod, un om foarte rau care auzind ca a sosit pe lume Mesia, imparatul lumii, a poruncit oamenilor sai sa fie ucisi toti copiii de la doi ani in jos.
Auzind acestea mama lui Iisus, s-a inspaimantat si si-a luat fiul in brate si cu ajutorul lui Dumnezeu a parasit Bethleemul. Pe drum Fecioara Maria a auzit tropote de cai care veneau in urma ei. Atunci ea vazand un stejar l-a rugat sa-si coboare crengile-n jos si s-o fereasca de oamenii lui Irod. Dar stejarului i se facuse frica si o refuza pe Fecioara Maria.
Deodata, ea fu chemata de un bradulet mic care pe data o infasura cu crengile sale exact in clipa in care oamenii lui Irod treceau calare prin acel loc. Dupa ce calaretii se indepartasera Fecioara multumi bradului pentru fapta savarsita si ii spuse:"Cat vei trai, bradule, sa nu vestejesti niciodata! Sa fii mereu verde si iubit de toti copiii" Asa se explica faptul ca iarna, de Craciun bradul este prezent in casele oamenilor, fiind iubit de toti copiii si toti oamenii, el este pomul specific anotimpului iarna.

DecoCraciun este marca inregistrata. Continutul acestui site (incluzand dar fara a se limita la text, desene sau modele, grafica, imagini si elemente audiovizuale) sunt proprietatea DecoCraciun si sunt protejate de drepturi de copiere , incluzand dar fara a se limita la legi privind drepturi de copiere si prevederi contractuale, legi privind marcile, patente si alte legi privind drepturile de proprietate. Continutul site–ului, incluzand dar fara a se limita la text, desene sau modele, grafica, imagini si sunet nu poate fi reprodus, transferat, distribuit sau stocat fara permisiunea prealabila a DecoCraciun. Orice abatere de la prevederile paragrafului de mai sus va fi tratata ca un caz de incalcare a dreptului de proprietate intelectuala.

Oferte Speciale